de 124 dagen challenge

1 minuut per dag

elke dag 1 minuut eerder stoppen met werken. dat is de uitdaging in het klein. vanuit een frisse kijk op arbeid ondersteunen wij organisaties met de werkvierentwintigmethode. in 124 dagen tijd zetten we samen de eerste stappen die nodig zijn om onze arbeidsmarkt (en samenleving) duurzaam te maken. het gaat dus over intrinsieke motivatie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

waarom 124 dagen?

omdat als je in 124 dagen elke dag 1 minuut minder lang werkt je grofweg op een werkdag van 6 uur uitkomt. de 1 minuut per dag minder werken is de uitdaging die je noodzaakt eens goed naar jouw werk te kijken. wat is nu echt van waarde en wat ook niet. waar besteed jij je tijd aan? en wat zijn voor jouw de voordelen van minder lang werken?

de 124 dagen challenge op een rijtje
  • in 124 dagen;
  • 1 maandelijkse bijeenkomst met deelnemers pilot;
  • 1 x per 2 weken overleg voortgang (op locatie of per telefoon).
  • onbeperkt vragen (per mail, sms, telefoon etc.)
  • lid worden van de werkvierentwintigcommunity. sluit je vrijwillig aan en neem een kijkje achter de schermen bij bedrijven die jullie voorgegaan zijn.
  • we werken met waardebepaling achteraf *
optie 1: de volledige 124 dagen challenge
  • ondergrens – € 6.124 exclusief BTW
  • bovengrens – € 12.400 exclusief BTW
optie 2: de 124 dagen challenge light versie, ondersteuning op afstand (online, telefonisch etc).
  • ondergrens – € 2.400 exclusief BTW
  • bovengrens – € 4.124 exclusief BTW
aanmelden

aanmelden kan door een mail te sturen naar info@werkvierentwintig.nl laat je ons weten in welke optie jullie geïnteresseerd zijn? welkom en alvast bedankt!

eerst nog wat wat vragen?

geen probleem, dat snappen wij. er kan uiteraard een gesprek plaatsvinden om het een en ander duidelijk te krijgen. we vragen hier € 124 voor. klik op de link voor meer informatie. dit doen we om wederzijdse inzet te vragen. het is daarmee een symbolisch bedrag.

hoe werkt waardebepaling achteraf?

waardebepaling achteraf is een steeds vaker gebruikte term. het gemiddelde van de 2 bedragen is het ‘reguliere’ tarief. de beide tarieven zijn de ondergrens en de bovengrens.

waarom een ondergrens?

omdat hetgeen wij leveren niet gratis is. we staan achter ons product. en geloven dat er een win-win situatie ontstaat als we samenwerken. en ook wij moeten af en toe een boterham kunnen kopen.

waarom een bovengrens?

voor sommige organisaties is het hebben van bovengrens noodzakelijk i.v.m. inkoopbeleid. dan staat er in de offerte het maximale bedrag genoemd. kan het alleen maar meevallen.

vrijheid & toegevoegde waarde

de organisatie is binnen die kaders vrij om de waarde te bepalen. het enige wat wij vragen is een gesprek waarin jullie de (toegevoegde)waarde aan ons duidelijk maken. wat heeft het jullie opgeleverd en waarom hebben jullie voor dat bedrag gekozen?

wij hebben er alle vertrouwen in dat dit lukt. we vinden geld leuk, maar gaan er niet harder van lopen, wij zijn intrinsiek gemotiveerd en dat willen we zo houden. geld kan ook gebruikt worden om waardering aan te geven. dan weten we gelijk wat goed is en wat minder goed is. dat zijn grofweg de 3 redenen waarom wij met waardebepaling achteraf werken.

#124DC