over werkvierentwintig

werkvierentwintig is opgericht in 2018 met als doel een gelukkigere en gezondere samenleving te creëren. dit doen we met name door een andere kijk op arbeid. wij zijn ervan overtuigd dat de huidige kijk op arbeid negatieve effecten hebben op ons welzijn (duurzaamheid & vitaliteit)

bewegen

wij geloven dat je naast betaalde arbeid ook bijzonder veel toegevoegde waarde kan leveren door onbetaalde activiteiten te doen. of dit nu gaat om het ouderschap, een te studie volgen, mantelzorg te verlenen voor een naaste, te sporten, vrijwilligerswerk te doen of niks te doen lekker ontspannen, sporten en chillen. dit stelt je daarna weer in staat om de andere activiteiten beter te doen. ja sporten noemen wij 2 x, bewegen vinden wij erg belangrijk.

bureaucratie

we zijn dwars van onnodige bureaucratie en we vertrouwen op de professionaliteit van de mensen in onze organisatie (en daarbuiten). werkvierentwintig is één groot experiment op het gebied van detachering en organisatieadvies, we zijn onze eigen permanente bèta versie. oftewel, verandering zit in ons bloed.

24=40

bij werkvierentwintig gaat het niet alleen om de werkduur, want uit onderzoek blijkt dat als mensen hun werk leuk vinden, ze eerder meer tijd aan hun werk willen besteden. daarom hanteren we een 24=40 logica. je bent vrij om langer te werken, maar vinden dat we dat mensen niet kunnen verplichten. er zit zelfs een perverse prikkel in ons systeem waardoor we meer werken (en minder gedaan krijgen). het schiet dus voor organisaties en voor het individu niet zoveel op, om deze prikkel in stand te houden.

voor wie

we zijn er voor die mensen die geloven dat werk anders ingedeeld kan worden. we zijn er voor die mensen die denken dat het anders kan en anders moet.

we zijn er voor de organisaties die de durf hebben om deel te nemen aan dit experiment en we zijn er voor de organisaties die nog niet weten hoe, die twijfelen, maar die het bovenal belangrijk vinden dat duurzaamheid ook gaat over het leven van mensen.

DUURZAAMHEID geldt namelijk niet alleen voor de energie die uit een stopcontact komt, maar geldt ook voor de ENERGIE van mensen. (louis goulmy)

nog niet helemaal overtuigd: bekijk dan onderstaande fragment. het gaat hier over idee technologie.