wat is de werkvierentwintigmethode?

vaak vragen mensen ons: wat houdt die werkvierentwintigmethode dan precies in.

  • wij geloven dat er geen: een maat past iedereen is. zo is vrijheid en autonomie voor de één heel prettig en voor de ander juist weer niet. zo is het maken van uren voor de één juist heel prettig en voor de ander weer niet.
  • wij geloven dat we op basis van gelijkwaardigheid, vanuit transparantie en met vertrouwen en met een dosis gezond verstand met elkaar kunnen samenwerken
  • wij geloven ook dat we verder moeten kijken dan de korte termijn (korte termijn kostenbesparing cq. winst), zodat beleid niet ten kosten gaat van de langere termijn en het bijbehorende gezonde rendement. (kantoortuinen zijn hier een voorbeeld van).
  • wij geloven in voldoende ruimte voor professionals. onnodige bureaucratie en werkzaamheden waarvan de toegevoegde twijfelachtig zijn blijken dodelijk te zijn voor de motivatie van medewerkers.
  • wij geloven dus in investeren in mensen. proactief beleid maken zodat we achteraf minder sociale en financiële kosten hebben. want laten we eerlijk zijn. niemand zit te wachten om langdurig ziek te zijn.

enkele voorbeelden van ‘richtlijnen vanuit de werkvierentwintigmethode”

  • vergaderingen worden beperkt tot het minimum en op woensdag wordt er niet vergaderd.
  • verplichte aanwezigheid wordt beperkt tot 4 uur per dag. begin 3 uur vroeger of later zoals je wilt.
  • stiltetijd in de ochtend tot 10:00. heb je niks te zoeken op het werk. kom dan wat later, daarmee ontlast je ook de spits.

de werkvierentwintigmethode houdt ook in dat we mensen waarderen voor wat ze doen. ons verdienmodel is daar ook op gemaakt. wij geloven niet in gratis, we geloven wel in het creëren van toegevoegde waarde en waardering. voor een eerste gesprek vragen we € 124,- (zie voorwaarden).

meer weten over de werkvierentwintigmethode? neem dan contact met ons op: info@werkvierentwintig.nl

voor medewerkers

hoe je die tijd indeelt maakt ons niet uit. eigenlijk maakt ons het aantal uur dat je werkt niet uit. zolang jij je werk maar goed uitvoert. aangezien veel professionals dat toch al willen, hoeven wij ons daar geen zorgen om te maken. geloof jij ook dat als je gedurende de week je tijd en energie beter verdeelt, je van meer waarde bent voor de organisatie waar je werkt en tegelijkertijd je andere rollen beter kan uitvoeren? dan zoeken wij jou! wij noemen dat pas echt duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

leven lang leren

werkvierentwintig heeft ook aandacht voor (bij)scholing. daarom geven wij jou een ruim budget om naast je reguliere werkzaamheden jezelf te ontwikkelen. alles mag, echt alles. gitaarles? prima. ict cursus? ook goed. ontwikkelen gebeurt ook door dingen te doen die je creativiteit prikkelen en dat hoef echt niet altijd een opleidingsinstituut te zijn.

voor organisaties

veel organisaties durven het nog niet aan om de stap te zetten naar een kortere werkweek. en dat terwijl we allemaal weten dat meer vrije in te delen tijd zorgt voor gezondere en gelukkigere medewerkers. zonder dat dit ten kosten gaan van de productiviteit of de effectiviteit van de werkdag (& de werkweek). het verhoogt de productiviteit en de effectiviteit van de werkdag zelfs! getting things done.

starten wij samen een pilot op? meer weten: stuur dan een e-mail naar info@werkvierentwintig.nl

de samenleving

werkvierentwintig vindt het belangrijk dat mensen ook dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. of dit nu gaat om de kinderen naar school te kunnen brengen of op school te helpen, te sporten of voor iemand in je directe omgeving te zorgen. er zijn veel onbetaalde activiteiten die bijdrage aan het welzijn van jou en in het belang zijn van de samenleving. de arbeidsmarkt kan wel een opfrisbeurt gebruiken.

onbetaalde arbeid is ook voor onze economie cruciaal, meer dan we op dit moment beseffen. het is negatieve (of positieve) spiraal, van de gestreste ouder tot de oververmoeide docent door een kind de onrust van zijn of haar ouder mee krijgt. die ouder is dan misschien wel fysiek thuis, maar psychologisch nog met het werk bezig. en op het werk zijn we dan nog met de thuissituatie bezig.

wij geloven niet meer in het welvaartsdenken (gdp: al die euro’s optellen, wat zegt dat), maar in welzijnsdenken. daarom is werkvierentwintig onderdeel van de welzijnseconomie. het heeft daarmee een preventieve functie. in amerika pleit andrew yang voor een andere kijk op arbeid. de komende jaren zijn er twee aspecten die nu nog gezien worden als toekomstmuziek maar die straks werkelijkheid worden: 1: basisinkomen of freedom dividend en 2: de kortere werkweek. beide kunnen ze de economie & de samenleving versterken.