schrijven van (vacature)teksten

wij komen veel saaie (vacature)teksten tegen. en alhoewel wij geen geboren schrijvers zijn weten we hier heel goed mee om te gaan. wat wij voor jullie organisatie doen is: alle onzin en jargon eruit halen. als buitenstaander kunnen wij dat gewoonweg beter.

mensen komen niet bij jullie werken vanwege de volledigheid van de tekst in de vacature. mensen willen bij jullie komen werken omdat ze geloven in wat jullie doen. het werk leuk en betekenisvol is en ze er prima van kunnen leven. geld blijft een belangrijke hygiëne factor, das jargon voor het moet schoon genoeg zijn om naar het toilet te kunnen gaan;)

uiteraard doen wij dit ook om organisaties te helpen met het minder denken in uren. autonomie is een belangrijke psychologische behoefte van mensen. speel daar dus op in.

stuur ons een e-mail met daarin jullie originele tekst. binnen een week krijgen jullie de tekst herschreven terug. we hanteren de voorwaarden waardebepaling achteraf. geef daarin het bedrag aan dat jullie het waard vonden. try us. info@werkvierentwintig.nl

  • ondergrens – € 124,- exclusief BTW
  • bovengrens – € 248,- exclusief BTW

dit geldt zowel voor een vacature als voor een blog op jullie website. huur ons daarvoor in en we zullen je doen verbazen.

voor een blog op jullie website/intranet of andere communicatiekanaal, dan nemen we uiteraard ook even telefonisch contact met elkaar op. het kan zijn dat wij wat prangende vragen hebben.

hoe werkt waardebepaling achteraf?

waardebepaling achteraf is een steeds vaker gebruikte term. het gemiddelde van de 2 bedragen is het ‘reguliere’ tarief. de beide tarieven zijn de ondergrens en de bovengrens.

waarom een ondergrens?

omdat hetgeen wij leveren niet gratis is. we staan achter ons product. en geloven dat er een win-win situatie ontstaat als we samenwerken. en ook wij moeten af en toe een boterham kunnen kopen.

waarom een bovengrens?

voor sommige organisaties is het hebben van bovengrens noodzakelijk i.v.m. inkoopbeleid. dan staat er in de offerte het maximale bedrag genoemd. kan het alleen maar meevallen.

vrijheid & toegevoegde waarde

de organisatie is binnen die kaders vrij om de waarde te bepalen. het enige wat wij vragen is een gesprek waarin jullie de (toegevoegde)waarde aan ons duidelijk maken. wat heeft het jullie opgeleverd en waarom hebben jullie voor dat bedrag gekozen?

wij hebben er alle vertrouwen in dat dit lukt. we vinden geld leuk, maar gaan er niet harder van lopen. wij zijn intrinsiek gemotiveerd en dat willen we zo houden.

geld kan ook gebruikt worden om waardering aan te geven. dan weten we gelijk wat goed is en wat minder goed is. dat zijn grofweg de 3 redenen waarom wij met waardebepaling achteraf werken.