24

 

 

werkvierentwintig

ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

 

 

 

we zullen met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzin! met werkvierentwintig pakken we de illusie van de 40 urige werkweek en de fundamenten die eronder liggen aan. het oude paradigma op mens, werk & inkomen heeft z’n langste tijd gehad. meer weten over werkvierentwintig, lees dan verder!

 

over werkvierentwintig

 

werkvierentwintig* is in 2018 opgericht door louis goulmy met als doel een gezondere & gelukkigere samenleving te creëren. een samenleving waarin we de kracht van intrinsieke motivatie benutten, zodat mensen, bedrijven en organisaties optimaal kunnen functioneren. we helpen organisaties en de mensen die er werken met hun (financiële) gezondheid door middel van organisatieadvies, speciale pilots & sinds 2022 met  reverse hiring/recruitment. willen jullie graag een vooruitstrevende organisatie zijn en een organisatie die voorop loopt op het gebied van modern en aantrekkelijk werkgeverschap?

 

sociale innovatie

 

werkvierentwintig is gespecialiseerd in motivatie, ‘hr’ & control. we nemen samen afstand van het scientific management, de fabrieksmindset op mens, werk & inkomen. werkvierentwintig verbetert niet alleen de prestaties & de motivatie van medewerkers maar verhoogt ook de fysieke en mentale gezondheid. met als grote voordeel dat het een positief effect heeft op de bedrijfsvoering. we denken graag win-win-win.

wij vinden HR stom en verleden tijd. mensen zijn toch geen resource, daarmee zetten we de stap van HRM (human resource management) naar HTM (human talent & motivation).

 

intrinsieke motivatie

 

intrinsieke motivatie is niet alleen de determinant voor welzijn, maar ook van prestaties. dat komt neer op: investeren in intrinsieke motivatie loont. dit wordt bekrachtigd door de zelf determinatie theorie en de mutual gains theorie. elke euro geïnvesteerd in welzijn bespaart en of levert bovendien minimaal 12 euro op. in werkvierentwintig terminologie noemen we dat: prettig productief. oftewel, waar ben je goed in & waar kom jij je bed voor uit en waar krijg je voor betaald. ook jij wil gewoon-lekker-werken.

 

 

de werkvierentwintigmethode zorgt voor:

 


verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker & klanttevredenheid

 meer instroom, hogere retentie (minder verloop) | meer werkplezier & voldoening

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

vitale & vrolijke collega’s | lager ziekteverzuim

meer transparantie | & gelijkwaardigheid

 

 

willen jullie meedoen aan een pilot van werkvierentwintig meld je dan (vrijblijvend) aan!

 

 

lees ook dit prachtige artikel over de toekomst van (flexibiliteit) en werk.

 

 

sinds 2022 hrm, recruitment en detachering herontworpen

 

 

disclaimer

werkvierentwintig is een onconventioneel organisatieadviesbureau & sinds kort ook recruitmentbureau. wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we leveren organisatieadvies dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag (leuk feitje, bos verlaagt je stressniveau met 20%) of wat denk je van 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in…de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. ben jij van plan van baan te wisselen, maar kan je wel wat hulp gebruiken of wil je graag vanuit de werkvierentwintigfilosofie werken, meld je dan aan?