24

“Create a life you don’t need a vacation from”

 

werkvierentwintig

benut de kracht van intrinsieke motivatie

 

de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, ziekteverzuim is stijgende en de cijfers rondom motivatie en betrokkenheid zijn nu ook niet om over naar huis te schrijven. om daar wat aan te doen is werkvierentwintig opgericht. willen jullie graag een vooruitstrevende organisatie zijn en een organisatie die voorop loopt op het gebied van modern en aantrekkelijk werkgeverschap of hebben jullie moeite met het behouden van gemotiveerde medewerkers en het aantrekken van nieuwe talentendoor de krapte op de arbeidsmarkt is het nog belangrijker om te investeren in mensen.

we zullen dan ook met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig! hard/slim werken loont niet, lang werken wel en dat is uitermate ineffectief.

dat kan echt anders. wil je weten hoe, lees snel verder…

 

werk anno 2022

er is  een misverstand van tientallen jaren van industrieel werk uit de vorige eeuw. een tijd waarin we de processen ingericht hebben op basis van input (tijd) en gekoppeld hebben aan productiviteit (output). alles moest controleerbaar en meetbaar zijn, er was sprake van wantrouwen en intrinsieke motivatie was afwezig. zo was er het ‘management’ en de ‘werkvloer’ en met dat onderscheid hebben we vakkundig het denken en het doen van elkaar gescheiden. dodelijk voor de zelfstandigheid, autonomie en motivatie van mensen.

 

van hrm naar htm

hier komt ook het idee van HR(M) vandaan, mensen zijn een resource die gemanaged diende te worden. onzin natuurlijk, daarom zetten we de stap van human resource management (HRM) naar human talent & motivation (HTM) of de nederlandse variant: mens, talent en motivatie (MTM). waar de organisatie een instrument is voor de medewerker, omdat je samen meer bereikt dan alleen.

“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen”.

 

werkvierentwintig is gespecialiseerd in motivatie, ‘hr’ & control. wij zorgen voor:


verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker- & klanttevredenheid

 meer instroom, hogere retentie (minder verloop) | meer werkplezier & voldoening

mentaal, fysiek fitte en & vrolijke collega’s | lager ziekteverzuim

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

meer transparantie | & gelijkwaardigheid

kortom, werkvierentwintig maakt toffe organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te werken. 

 

 we zijn wars van bureaucratie en zijn jullie portie gezonde tegenspraak. wij doen niet aan uren of een urenregistratie urrggh*. de toekomst van veel werk is asynchroon. wij zijn de rebel die jullie organisatie nodig heeft om samen heilige huisjes aan te pakken. dat doen we dan op basis van wetenschappelijke inzichten, middels organisatieadvies, 1 op 1 adviesgesprekken & speciale pilots. noem het sociale innovatie of idee technologie. werkvierentwintig is jullie (tikkeltje rebelse) organisatieadviesbureau. tijdelijke ondersteuning nodig, met het abonnement van werkvierentwintig helpen we jullie graag.

 

wil jij zelf ervaren hoe het is om effectiever te werken of hebben jullie hulp nodig bij het overstappen naar de 4 daagse werkweek?

 

doe mee aan de pilot van werkvierentwintig en meld je vandaag nog aan!

 

  • wil je eerst even kennismaken, kom dan naar de maandelijkse online mini masterclass

    nog toffer is, als fan van werkvierentwintig, als je alvast het boek  pre-ordert 

    (verwacht tegen het eind van 2022, verwachte prijs € 24,- excl.verzendkosten).
    dat kan door een mail te sturen naar info@werkvierentwintig.nl. we zetten je dan op de lijst van geïnteresseerden.

  • al fan? bestel dan een werkvierenwintig pet, t-shirt of hoodie en draag de effectievere werkweek uit.

 

disclaimer werkvierentwintig

wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij werken zoveel mogelijk asynchroon. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we doen dat dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag  en 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in… de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. de ideale werkdag ligt tussen de 4 en de 6 uur, 5 om precies te zijn (maar laten we je nou net niet vast willen pinnen op tijd of locatie). daarom pleiten we ook voor een kortere of beter gezegd effectievere werkweek.