24

 

 

werkvierentwintig

ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

 

 

 


willen jullie graag een vooruitstrevende organisatie zijn en een organisatie die voorop loopt op het gebied van modern en aantrekkelijk werkgeverschap of hebben jullie moeite met het behouden van gemotiveerde medewerkers en het aantrekken van nieuwe talenten?  we zullen dan gelijk met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig! hard/slim werken loont niet, lang werken wel en dat is uitermate ineffectief. dat kan echt anders.

 

werk anno 2022

 

er is  een misverstand van tientallen jaren van industrieel werk uit de vorige eeuw. een tijd waarin we de processen ingericht hebben op basis van input (tijd) en gekoppeld hebben aan productiviteit (output). alles moest controleerbaar en meetbaar zijn, er was sprake van wantrouwen en intrinsieke motivatie was afwezig.

zo was er het ‘management’ en de ‘werkvloer’ en met dat onderscheid hebben we vakkundig het denken en het doen van elkaar gescheiden. dodelijk voor de zelfstandigheid, autonomie en motivatie van mensen.

 

van hrm naar htm

 

hier komt ook het idee van HR(M) vandaan, mensen zijn een resource die gemanaged diende te worden. onzin natuurlijk, daarom zetten we de stap van human resource management (HRM) naar human talent & motivation (HTM) of de nederlandse variant: mens, talent en motivatie (MTM). waar de organisatie een instrument is voor de medewerker, omdat je samen meer bereikt dan alleen.

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie. de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, ziekteverzuim is stijgende en de cijfers rondom motivatie en betrokkenheid zijn nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. om daar wat aan te doen is werkvierentwintig organisatieadvies & werkvierentwintig recruitment opgericht. werkvierentwintig is gespecialiseerd in motivatie, ‘hr’ & control.

 

de toekomst van werk is asynchroon

 

 

de 4 daagse werkweek

 

de 4 daagse werkweek is een logisch gevolg van een andere kijk op mens, werk & inkomen. willen jullie graag overstappen op de 4 daagse werkweek, dan helpen we je graag. zelfs met de krapte op de arbeidsmarkt is het een goed idee. ook al klinkt dat tegenstrijdig.

tot 10 x meer reacties op openstaande vacatures? beter behoud van personeel? banen op basis van de 4 daagse werkweek vind je bij werkvierentwintig. op zoek naar een baan of bieden jullie er 1 aan? informeer naar de mogelijkheden


“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen”.

 


met onze diensten op het gebied van organisatieadvies, recruitment & de enige echte werkvierentwintig pilot zorgen wij samen voor:

 


verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker- & klanttevredenheid

 meer instroom, hogere retentie (minder verloop) | meer werkplezier & voldoening

 fysiek en mentale fitte en & vrolijke collega’s | lager ziekteverzuim

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

 minder nutteloze werktijd | 50% meer vrije tijd

meer transparantie | & gelijkwaardigheid

 

 

werkvierentwintig maakt toffe organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te werken.

zoeken jullie een spreker of willen jullie op een andere manier met werkvierentwintig samenwerken? neem dan contact op door te mailen naar info@werkvierentwintig.nl

 

#emw4d

 

disclaimer werkvierentwintig
wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij werken zoveel mogelijk asynchroon. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we doen dat dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag  en 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in... de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. de ideale werkdag ligt tussen de 4 en de 6 uur, 5 om precies te zijn (maar laten we je nou net niet vast willen pinnen op tijd of locatie). daarom pleiten we ook voor een kortere of beter gezegd effectievere werkweek.