24

out now!

het boek: echte mannen werken 4 dagen (een frisse kijk op mens, werk & inkomen) is gedrukt en nu te bestellen!

 

 

 

werkvierentwintig

ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie

 

we zullen maar gelijk met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig. hard/slim werken loont niet, lang werken wel en laat dat nu uitermate ineffectief zijn. dat kan echt echt anders, leuker, beter en effectiever, dat geldt niet alleen voor werkgevers maar ook voor medewerkers. samen pakken we de oorzaak aan, verbeteren we de motivatie van medewerkers en zorgen we samen voor een florerende organisatie en daar helpen de werkexperts van werkvierentwintig jullie graag bij.

 

maatschappelijke uitdagingen

 

 de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, ziekteverzuim is stijgende en de cijfers rondom motivatie en betrokkenheid zijn nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. bedrijven hebben moeite om mensen aan te trekken en vervolgens te behouden. dat is naast een enorm risico ook nog eens een dure aangelegenheid.

 

daar heeft werkvierentwintig de oplossing voor. we kunnen werk namelijk veel beter indelen en inpassen in ons dagelijks leven, dat komt onze gezondheid, gezinnen, samenleving maar ook de productiviteit ten goede. het zorgt daarmee voor een win-win situatie (in de theorie wordt dit de mutual gains theory genoemd).

 

 

“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen”.

 

 

werkvierentwintig maakt (toffe) organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te (blijven) werken.

 

willen jullie tot wel 10 x meer reacties op openstaande vacatures en meer personeel behouden? 1 van de oplossingen waar werkvierentwintig fan van is, is de 4 daagse werkweek. daar kunnen we vandaag de dag niet meer omheen (echt niet). zelfs met de krapte op de arbeidsmarkt is het een goed idee ook al klinkt dat tegenstrijdig. de 4 daagse werkweek is een recruitmentmagneet.

 

 kunnen jullie wel een zetje gebruiken om de overstap te maken naar een frisse kijk op mens, werk & inkomen en willen jullie er graag professionele begeleiding bij? de werkexperts van werkvierentwintig staan voor je klaar. schroom dus vooral niet om contact op te nemen. een toffe organisatie word en blijf je niet zomaar. samen werken we aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit anno 2023.

 

gewoon-lekker-werken

 

veel mensen geven aan het werk wel leuk te vinden, maar het gedoe (de organisatie) rondom werk niet. de meeste mensen willen gewoon-lekker-werken. zo simpel is het. het is nu niet het meest ‘baanbrekende’ idee van deze tijd, maar mag van ons* wel als uitgangspunt genomen worden. jij bent de professional die vanuit zichzelf al (intrinsiek) gemotiveerd is.

tip: veel mensen zijn organsiatiemoe. loop de professional dus niet te veel voor te voeten en stel ze in staat dat te doen waar ze voor aangenomen zijn. faciliteer en ondersteun. zo geef je regie (autonomie) terug en neemt de zelfstandigheid toe. dat geeft voldoening & zorgt voor resultaat.

 

volg de training elke dag 2 uur tijdswinst

 


met onze diensten op het gebied van ‘hr’, organisatieadvies & recruitment zorgen wij samen voor:

 

leukere collega, partner of ouder door een hogere frustratie tolerantie | lagere prikkelbaarheid

 meer reacties op openstaande vacatures, minder verloop | meer werkplezier & voldoening

verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker- & klanttevredenheid

 fysiek en mentaal fitte medewerkers | lager ziekteverzuim en vrolijkere collega’s

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

meer flexibiliteit voor ouders | levensloopbestendig werk

minder nutteloze werktijd |  50% meer vrije tijd

meer transparantie | meer gelijkwaardigheid

 

 

doe de motivatiescan

 

 

dit is allemaal bekend onder de term: duurzame inzetbaarheid. wil je graag de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers vergroten, maak dan gebruik van deze subsidie (aanvraag tijdvak 1 september tot en met 30 november 2023). hiermee krijg je 50% vergoed op de diensten van werkvierentwintig. plan een gesprek in door te mailen naar info@werkvierentwintig.nl

 

 

<<nog meer goed nieuws!>>

 

 

werkvierentwintig is de officiële nederlandse partner van 4 day week (global)

 

werkvierentwintig is de officiële nederlandse partner van 4 day week (global). er is dan ook goed nieuws, de pilot komt naar nederland toe en jullie kunnen meedoen!

 

samenwerken met werkvierentwintig: dat kan!

 

vind jij de energie aanstekelijk en willen jullie graag de volgende stap zetten en dus liever voor langere tijd met werkvierentwintig samenwerken? dat kan! we zullen jou met de nodige kennis & energie bestoken en helpen je om een aantrekkelijke organisatie te worden (of te blijven). ons laagdrempelige, no fuss to the point ‘hr’ & organisatieadvies is al mogelijk voor een vast bedrag per maand.

 

 e-mail: info@werkvierentwintig.nl

 

 

disclaimer werkvierentwintig
[begin] *we hebben het over we, wij, ons en onze op deze website. met we, wij,ons en onze bedoel ik louis en mijn hond tessa, een ruwharige teckel (raadsel: 1 van ons heeft een grijze kuif en doet mega vaak dutjes, wie o wie is het?): wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij werken zoveel mogelijk asynchroon. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we doen dat dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag  en 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in... de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. de ideale werkdag ligt tussen de 4 en de 6 uur, 5 om precies te zijn (maar laten we je nou net niet vast willen pinnen op tijd of locatie). daarom pleiten we ook voor een kortere of beter gezegd effectievere werkweek [einde]