24

 

 

werkvierentwintig

ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

 


willen jullie graag een vooruitstrevende organisatie zijn en een organisatie die voorop loopt op het gebied van modern en aantrekkelijk werkgeverschap of hebben jullie moeite met het behouden van gemotiveerde medewerkers en het aantrekken van nieuwe medewerkers?  

we zullen dan gelijk met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig! hard/slim werken loont niet, lang werken wel en dat is uitermate ineffectief. dat kan echt echt anders, leuker, beter en effectiever.

 

“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen”.

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie. de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, ziekteverzuim is stijgende en de cijfers rondom motivatie en betrokkenheid zijn nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. daar heeft werkvierentwintig de oplossing voor. we kunnen werk veel beter in delen, dat komt onze gezondheid, gezinnen en ook de productiviteit ten goede. het zorgt voor mutual gains (win-win).


met onze diensten op het gebied van organisatieadvies, recruitment & de enige echte werkvierentwintig pilot zorgen wij samen voor:

 


verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker- & klanttevredenheid

 meer instroom, hogere retentie (minder verloop) | meer werkplezier & voldoening

 fysiek en mentale fitte en & vrolijke collega’s | lager ziekteverzuim

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

 minder nutteloze werktijd | min. 50% meer vrije tijd

meer transparantie | & gelijkwaardigheid

 

advies & begeleiding al mogelijk vanaf € 99,-p.m.p.m.

 

waarom werkvierentwintig

 

werkvierentwintig organisatieadvies & werkvierentwintig recruitment is opgericht in 2018. werkvierentwintig is gespecialiseerd in motivatie, ‘hr’ & control. we doen niet aan technische maar juist aan sociale innovatie, eigenlijk zijn we fancy gezegd: business improvement specialisten of business optimisation specialisten. wij laten organisaties en de mensen die er werken beter functioneren. daarmee verhogen we niet alleen het werkplezier maar ook de resultaten van de organisatie. elke euro geïnvesteerd in intrinsieke motivatie & welzijn levert een besparing van 12 euro op.

 

werk anno 2023

 

er is  een misverstand van tientallen jaren van industrieel werk uit de vorige eeuw. een tijd waarin we de processen ingericht hebben op basis van input (tijd) en gekoppeld hebben aan productiviteit (output). er was sprrake van wantrouwen, mede daardoor moest alles controleerbaar en meetbaar zijn en intrinsieke motivatie? die was er volgens taylor niet tot nauwelijks.  zo was er het ‘management’ en de ‘werkvloer’ en met dat onderscheid hebben we vakkundig het denken en het doen van elkaar gescheiden. dodelijk voor de zelfstandigheid, autonomie en motivatie van mensen.

 

van hrm naar htm

 

hier komt ook het idee van HR(M) vandaan, mensen zijn een resource die gemanaged diende te worden. onzin natuurlijk, daarom zetten we de stap van human resource management (HRM) naar human talent & motivation (HTM) of de nederlandse variant: mens, talent en motivatie (MTM). waar de organisatie een instrument is voor de medewerker, omdat je samen meer bereikt dan alleen. wat nu als mensen in de basis intrinsieke gemotiveerd zijn en we werk een plek maken waar intrinsieke motivatie juist kan gedijen? hoe ziet werk er dan uit?

 

 werkvierentwintig maakt toffe organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te (blijven) werken.

 

1 van de oplossingen waar werkvierentwintig fan van is, is de 4 daagse werkweek. daar kunnen we vandaag de dag niet meer omheen. zelfs met de krapte op de arbeidsmarkt is het een goed idee ook al klinkt dat tegenstrijdig. willen jullie tot wel 10 x meer reacties op openstaande vacatures en meer personeel behouden? kunnen jullie wel een zetje gebruiken om de overstap te maken of willen jullie er graag professionele begeleiding bij? schroom dan niet om contact op te nemen.

 

kennismaken met werkvierentwintig?

 

wil je eerst even kennismaken kom dan naar de maandelijkse online mini masterclass. ben je al fan van werkvierentwintig bestel dan een werkvierenwintig pet, t-shirt of hoodie (bespaar op je gasrekening) en draag de effectievere werkweek uit. wil je gewoon een bericht sturen met een random vraag: app dan naar 0624444981

 

 

disclaimer werkvierentwintig
wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij werken zoveel mogelijk asynchroon. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we doen dat dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag  en 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in... de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. de ideale werkdag ligt tussen de 4 en de 6 uur, 5 om precies te zijn (maar laten we je nou net niet vast willen pinnen op tijd of locatie). daarom pleiten we ook voor een kortere of beter gezegd effectievere werkweek.