24

 

 

werkvierentwintig

ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

 

ik zal gelijk met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig. hard/slim werken loont niet, lang werken wel en laat dat nu uitermate ineffectief zijn. dat kan echt echt anders, leuker, beter en effectiever, niet alleen voor werkgevers maar ook voor medewerkers.

 

de meeste mensen willen gewoon-lekker-werken. zo simpel is het. het is nu niet het meest ‘baanbrekende’ idee van deze tijd, maar mag van ons* wel als uitgangspunt genomen worden. de professional is vanuit zichzelf al (intrinsiek) gemotiveerd. loop ze niet te veel voor te voeten en stel ze in staat dat te doen waar ze voor aangenomen zijn. dat geeft voldoening & zorgt voor resultaat.

 

stop met rommelen in de marge. toon lef en ga voor sociale innovatie!

 

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie

 

onze samenleving snakt naar sociale innovatie. de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, ziekteverzuim is stijgende en de cijfers rondom motivatie en betrokkenheid zijn nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. daar heeft werkvierentwintig de oplossing voor. we kunnen werk veel beter indelen en inpassen in ons dagelijks leven, dat komt onze gezondheid, gezinnen, samenleving maar ook de productiviteit ten goede. het zorgt daarmee voor een win-win situatie (in de theorie wordt dit de mutual gains theory genoemd).

 

 

“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen”.

 

 

 

werkvierentwintig maakt (toffe) organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te (blijven) werken.

 

 

willen jullie tot wel 10 x meer reacties op openstaande vacatures en meer personeel behouden? 1 van de oplossingen waar werkvierentwintig fan van is, is de 4 daagse werkweek. daar kunnen we vandaag de dag niet meer omheen (echt niet). zelfs met de krapte op de arbeidsmarkt is het een goed idee ook al klinkt dat tegenstrijdig. 

wil je graag zelf ervaren hoe het is om de optimale werkweek te hebben, doe dan mee met de pilot van werkvierentwintig. het is jouw professionele smoes om 6 weken lang, een 4 daagse werkweek met werkdagen van ca. 4 a 6 uur te hebben. alleen zo kom je erachter of het werkt. na 6 weken kan je gewoon weer doen wat je altijd deed.

 kunnen jullie wel een zetje gebruiken om de overstap te maken naar een frisse kijk op mens, werk & inkomen en willen jullie er graag professionele begeleiding bij? schroom dan niet om contact op te nemen.

 


met onze diensten op het gebied van ‘hr’, organisatieadvies, recruitment zorgen wij samen voor:

 

leukere collega, partner of ouder door een hogere frustratie tolerantie | lagere prikkelbaarheid

 meer reacties op openstaande vacatures, minder verloop | meer werkplezier & voldoening

verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker- & klanttevredenheid

 fysiek en mentaal fitte medewerkers | lager ziekteverzuim en vrolijkere collega’s

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

meer flexibiliteit voor ouders | levensloopbestendig werk

minder nutteloze werktijd |  50% meer vrije tijd

meer transparantie | meer gelijkwaardigheid

 

boek: echte mannen werken 4 dagen

 

 yes! het grote nieuws kan gedeeld worden. eindelijk is het dan zover! het boek: echte mannen werken 4 dagen (een frisse kijk op mens, werk & inkomen) komt binnenkort uit. en jij kan een gesigneerd exemplaar bestellen door werkvierentwintig te mailen!

 

1 op 1 of masterclass werkvierentwintig

 

boek nu een 1 op 1 sessie. speciaal voor ‘HR’ professionals & leidinggevende. dat kan vanaf 595,- exclusief btw.

wil je in een selecte groep meer weten over een frisse kijk op mens, werk & inkomen, kom naar de online masterclass van werkvierentwintig.
beschikbare datums: dinsdag 6 juni & dinsdag  4 juli (tussen 09:57 en 11:51) voor € 195,- exclusief btw, let op max. 6 deelnemers.

 

 

samenwerken met werkvierentwintig: jazeker?!

 

liever voor langere tijd met werkvierentwintig samenwerken? we zullen je met de nodige kennis & energie bestoken en helpen je om een aantrekkelijke organisatie te worden (of te blijven). ons laagdrempelige, no fuss to the point ‘hr’ & organisatieadvies is al mogelijk voor een vast bedrag per maand.

waar wacht je op? blijf niet aanrommelen, kom dan als je durft. plan vandaag nog een gesprek in! e-mail: info@werkvierentwintig.nl

 

prangende vraag

zit je nog met een prangende vraag in je maag. mail dan naar vraaghetlouis@werkvierentwintig.nl (ceo) of naar vraaghettessa@werkvierentwintig.nl (dog)

 

 

 

 

 

disclaimer werkvierentwintig
[begin] *we hebben het over we, wij, ons en onze op deze website. met we, wij,ons en onze bedoel ik louis en mijn hond tessa, een ruwharige teckel (raadsel: 1 van ons heeft een grijze kuif en doet mega vaak dutjes, wie o wie is het?): wij houden geen systemen tevreden, zoals het invullen van fictieve uren voor een urencriterium. wij werken zoveel mogelijk asynchroon. wij spelen geen bedrijfje. veel organisaties pleiten voor tegenspraak en dat leveren we met alle plezier. we doen dat dan ook nog eens op een ongebruikelijke en uitdagende manier zoals met trailvrijdag  en 15 minuten niksen? dat laatste is natuurlijk gekkigheid, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in... de kortere werkweek is ook echt geen lariekoek. de ideale werkdag ligt tussen de 4 en de 6 uur, 5 om precies te zijn (maar laten we je nou net niet vast willen pinnen op tijd of locatie). daarom pleiten we ook voor een kortere of beter gezegd effectievere werkweek [einde]