back to the… office

leuk dat je er bent!

het uitgangspunt

dus jij gaat weer naar kantoor of toch niet? misschien vind jij het kantoor wel heerlijk en thuis mega vevelend. hybride werken is here to stay, maar wie zegt dat jij hybride moet werken? laten we het daarom gewoon werken noemen. werken daar waar jij wilt, daar draait het bij werkvierentwintig om. voel je liever zand, gras of het speelgoed van je kinderen tussen je tenen? leef je uit. jij weet heel goed waar jij het beste kan werken. maar wat nu als we een stap verder durven te zetten, van hybride werken naar asynchroon werken.

soms kan je geeneens vaststellen of je wel of niet werkt en dat hoeft ook niet want, juist dat is de fout die er gemaakt is bij het scientific management, het meetbaar maken van werk en de afwezigheid van intrinsieke motivatie. de beste ideeën komen juist tot stand als je met de hond wandelt of lekker onder de douche staat, maar zelden geforceerd achter een laptop.

waarom zouden we je dan opsluiten op kantoor of je ‘uren’ laten maken? tijd is voor een organisatie minder belangrijk dan voor jezelf en je gezin. zo kan iedereen focussen op dat wat belangrijk is en kunnen we stoppen met de ‘bullshit’ die we rondom werk hebben gecreëerd. ook werk evolueert.

daarom is ons uitgangspunt: de professional wil graag een bijdrage leveren aan de resultaten van de organisatie. vooruitgang boeken, resultaat zien. de organisatie stelt je in staat om meer te bereiken dan alleen. iets maken dat meer is dan de som der delen. daarom ben je voor een organisatie gaan werken en dat wil je ook!

dat is ons eerste uitgangspunt. de default. de standaard. hier wijken wij niet van af. wist je dat locatie & tijd dan eigenlijk het minst interessante is aan de hele discussies over werken? de struct-uur volgt uit een bepaalde manier van denken.

kansen

dat ‘hybride en asynchroon’ werken biedt namelijk heel veel kansen op het gebied van:

  • mentale & fysieke gezondheid (gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte)
  • privé (je gezin, jezelf & je omgeving verdient ook je aandacht).
  • intrinsieke motivatie (benut de wetenschap met o.a. de zelf determinatie theorie).

wist je dat een euro geïnvesteerd in welzijn zich met een factor 12 uitbetaalt!? nu wel. dit heeft daarom ook invloed op:

  • bedrijfsvoering (productiviteit/bedrijfsresultaat). ook in deze volgorde en nooit andersom. de oprechte aandacht voor de mens in de organisatie heeft een positieve effect op de bedrijfsvoering.

nieuw fundament

we maken daarmee een einde aan de fabrieksmindset op mens, werk & inkomen (het scientific management). zo maken we met de organisatie samen een integrale aanpak. zonder dat iedereen door dezelfde hoepel hoeft te springen. zoals de vrije denkers mooi zeggen: “structuren worden onopgemerkt voor werkelijkheid aangezien”. wij hebben er zelfs een methode voor ontwikkeld (nee niet weer een methode;)). we doen dat op basis van het idee technologie of sociale innovatie en noemen het (tromgeroffel)…. de werkvierentwintigmethode.

als we het fundament veranderen dan is de locatie, tijd een gevolg en geen oorzaak. het is ook nooit een doel op zich. dat is de reden waarom veel veranderingen niet de uitkomsten krijgen die we ervan verwachten. er wordt zelden naar het fundament gekeken, maar we pakken enkel het gevolg aan. vaak is dit te oppervlakkig of gestoeld op een vorm van bezuinigen. de juiste intentie is daarom enorm belangrijk. een geforceerde, kille en koude economische benadering doet daar afbreuk aan. en nee, het ‘kost’ niks maar levert een berg aan meervoudige winst op.

de aanpak

de aanpak van werkvierentwintig is anders dan anders. geen vooropgezet plan, maar we kijken samen naar wat wel & wat niet werkt in jullie context. met de kennis die wij hebben op het anders werken. neem dan contact op met werkvierentwintig of vraag het e-book aan.

back to work sportprogramma

we gaan weer terug naar (voor sommige zelfs aan) het werk. maar hoe zorg je ervoor dat je niet weer opgaat in de waan van de dag of je tijd slijt in de file? met het programma van werkvierentwintig & sportvierentwintig helpen we jou om fit & vitaal te blijven zodat je de uitdagingen op je werk & thuis met gemak aan kan. wil je nu ook meer sporten, dan hebben we samen met sportvierentwintig het back to work programma opgezet. wil je hier nu meer over weten, trek de hardloop of wandelschoenen dan maar aan. heb je een mountainbike of racefiets? ook prima.

trailvrijdag

wij spreken namelijk niet af op kantoor. heb je meer met ’the pool office’ trek dan je wetsuit uit de kast en ga mee het open water in. al dat gepraat over meer bewegen leidt niet tot meer bewegen. wij schieten geen call in, maar we lopen het praatje (hard). jij ook?