f*ck uren

 

je hebt zojuist een fragment gezien uit the other guys. ‘you can’t keep me cooked up in here’ . tijd, aanwezigheidsplicht beperken de autonomie van mensen. het is 1 van de redenen dat ik (louis) mijn baan heb opgezegd. het braaf maken van je uren was niet alleen suf en saai, er was ook een averechtse prikkel om je best te doen (intrinsieke motivatie). hierdoor hanteren heel veel mensen de ‘uitsmeer’ strategie.

er is wellicht een correlatie tussen tijd en productiviteit, maar is geen causaal verband. de productiviteit neemt zelfs af na verloop van tijd. tijd als maatstaf en productiefactor voor werk is een vorm van ouderwetse bureaucratische micromanagement control (scientific management). daarom hanteert werkvierentwintig ook een ander verdienmodel. hoelang de bakker bezig is geweest maakt toch niet als je een brood koopt? wij leveren praktisch toepasbare kennis tegen een aantrekkelijk tarief. zonder reiskosten, leaseauto’s of andere indirecte kosten (overhead).

“denk als een wetenschapper, handel als een stratenmaker”

de gereedschapskist van werkvierentwintig bestaat uit een laptop (check) kennis (aanwezig), gezond verstand (practical wisdom), korte broek (boven de 15 graden), sportschoenen en een dosis positiviteit (wellicht ook nog een tikkeltje rebels). wij slapen goed, eten gezond en sporten voldoende en stoppen met werken als de prik eruit is…als we een ingeving krijgen, schrijven we het op, zelfs als we met de hond wandelen. daarom zijn we ook altijd vriendelijk en scherp om opdrachtgevers te woord te staan.

“you can’t keep me cooked up in here” (true story).

adviesgesprek met werkvierentwintig

 wij helpen mkb, profit en non profit organisaties, publieke organisaties en politieke partijen een moderne kijk op mens en arbeid te ontwikkelen. we staan organisaties bij met raad en daad. de komende tijd valt of staat met sociale innovatie.

“er is een mismatch tussen wat de wetenschap weet en wat bedrijven en organisaties doen.”

zoeken jullie een (rebelse) spreker…

bekijk dan eens spreker gezocht
wil je samen een podcast opnemen, een vette tocht maken of andere wilde plannen, wij doen mee!? voorwaarden in overleg.

vraag ook eens naar de…

ok-boomer-ontbijtservice

de “omdat-we-dat-altijd-zo-gedaan-hebben lunch

en vergeet de

verslijt-eerst-3-broeken diner” niet!