training professionele ruimte

professionele ruimte

je wilt graag meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nemen. maar je weet niet waardoor dit stokt. als manager zit je met het handen in het haar en vraagt je af waarom mensen niet proactief zijn. je merkt dat je elke dag een beetje minder voldaan thuis komt. trekken aan een dood paard, vechten tegen de bierkaai. de resultaten laten ook te wensen over ondanks dat je er steeds meer energie in stopt. nu heb je het gevoel dat je “ervoor moet werken”. dan doelen we niet op de positieve variant. waarmee je de optimale plezier/moeite ratio te pakken hebt. nee wat je ook doet het voelt als trappen tegen de wind in en je komt geen steek verder. een burn out ligt op de loer.

over werkplezier hoeft al helemaal niet gerept te worden. je gebruikt het weekend om op te laden en eigenlijk weet je dat er iets goed mis is. hoe komt het dat jij je professionele ruimte niet kan pakken. dat je niet de voldoening uit je werkt haalt die je voorheen er wel uit haalde? kies je ervoor om het te laten voor wat het is, je erbij neer te leggen en je tijd uit te zitten? of… kies je ervoor om er wat aan te doen!

de theorie en de praktijk

professionele ruimte draait om meer dan organisatiestructuren, autonomie en verantwoordelijkheid. het gaat ook om (zelf)vertrouwen. de mogelijk en de ruimte hebben om fouten te maken ligt niet alleen aan de organisatie. het is vaak een wisselwerking tussen individuele behoeftes en een organisatiestructuur en cultuur die daar aan kan voldoen. dat is niet altijd het geval. organisaties luisteren onvoldoende naar de ‘werkvloer’ en negeren signalen. initiatieven worden dikwijls in de kiem gesmoord. het is dan ook niet gek dat veel mensen het niet meer aandurven.

wij helpen mensen en organisatie op basis van de zelfdeterminatie theorie (ryan & deci) en de control literatuur over enabling & coercive control om weer te ondernemen. daarom hebben wij een model ontwikkeld. een model die je de mogelijkheid geeft stap voor stap door te nemen en direct op de praktijksituaties toe kan passen. dit model noemen we het model van professionele ruimte!

B2B & B2C online training (2 – 4 sessies van 45 à 60 min).

in deze introductie workshop wordt ingegaan op de belangrijkste facetten van professionele ruimte. het gaat om het blootleggen van de behoeftes die er zijn binnen de organisatie en bij de betreffende medewerker (bij jou en of je directe collega’s. je krijgt de tools mee om dit toe te passen in je dagelijkse werk, zodat jij met een lekker gevoel van en aan het werk kan gaan. zo belast je jezelf minder en houd je positieve energie over na een dag werken. dat maakt het werken leuker en thuis hebben ze er ook een leukere ouder en of relatie bij!

vraag naar de voorwaarden (stuur je gelijk even een kleine uitleg van de situatie mee?)

info@werkvierentwintig.nl

B2B de (online) teamtraining (2 – 4 sessies/dagdelen)

jarenlange onderzoeken naar control & motivatie geven je inzicht in de krachten die de professionele ruimte beïnvloeden.
in deze (online) training helpen we mensen & de organisaties waar ze werken om de professionele ruimte beter te benutten.
de training is geschikt voor iedereen, voor medewerkers, voor leidinggevende en bestuurders.

op maat gemaakt n.a.v. de organisatie & het organisatievraagstuk.

vraag naar de voorwaarden.
info@werkvierentwintig.nl