ontdek de kracht van intrinsieke motivatie

werkvierentwintig & praktische wijsheid

de wereld bestaat inmiddels uit een systeemwereld met regels, protocollen en uit budgetten, control, beheersbaarheid en wantrouwen. daardoor verliezen we langzaam de werkelijkheid uit het oog. als professional sta je vervolgens in een spagaat tussen het juiste (willen) doen en de systeemwereld tevreden willen houden.daardoor verliezen we het plezier in het werk met alle gevolgen van dien…

“denk als een wetenschapper, handel als een stratenmaker, dat is praktische wijsheid”

de stratenmaker heeft een maakmindset > een doemindset. waar eenvoud werkt. dat is ook hoe we met werk om zouden moeten gaan. in de ochtend moet je er een klap op geven & de eerste de klap is een daalder waard. werken met gezond boeren verstand, eenvoud en daadkracht. niet….maar poetsen. dit zijn aspecten die we kwijtraken naarmate we meer in de systemen terechtkomen. een wereld waarin we bezig zijn om organisaties te managen met managementjargon, waarin we praten over ‘de werkvloer’. waar vervolgens mensen een resource zijn die ‘gemanaged moet worden”.

 

herkenbaar?

wil jij meer professionele ruimte

minder micromanagement

meer voldoening?

minder ziekteverzuim

betere resultaten?

 

daarvoor bieden wij de oplossing.

 

de werkvierentwintigmethode zorgt voor:

verhoogde betrokkenheid & meer invloed | hogere medewerker & klanttevredenheid

 hogere retentie | meer werkplezier & voldoening

meer vertrouwen & autonomie | betere (financiële) resultaten

vitale & vrolijke collega’s | lager ziekteverzuim

 

“On December 1, 1930, as the Great Depression was raging, the cornflake magnate W. K. Kellogg decided to introduce a six ­hour workday at his factory in Battle Creek, Michigan, it was an unmitigated success: Kellogg was able to hire an additional 300 employees and slashed the accident rate by 41%. moreover, his employees became noticeably more productive.

bron rutger bregman*

 

meer weten over werkvierentwintig en de werkvierentwintigmethode? bestel dan het e-book van werkvierentwintig aan: de kracht van intrinsieke motivatie en lees op je gemak 12 korte verhalen over een moderne arbeidsmarkt.

e-book de kracht van intrinsieke motivatie