wie zet jij op één?

people first

 

intrinsieke motivatie

het is tijd om afscheid te nemen van het scientific management. de zelfdeterminatietheorie kan ons daarbij helpen. de instrumentele kijk op mens en arbeid is verouderd gebleken. we zullen straks terugkijken op uren als proxy voor productiviteit, kwaliteit en resultaat als een ‘beetje dom’. dit is de fabrieksmindset op werk waar we zichtbaar klokken hebben ingeruild voor onzichtbaar klokken.

tijd als proxy voor productiviteit, kwaliteit en (bedrijfs)resultaat is de nieuwe kodak.
hanteer daarom de 24=40 en de 6=8 filosofie.

taylor dacht dat mensen geprikkeld diende te worden.

juist deze fundamentele aanname blijkt verkeerd te zijn. daarmee maken we geen gebruik van de kracht van intrinsieke motivatie en zorgt het zelfs voor verlies van motivatie. oftewel het werkt dus averechts. een gebrek aan de 3 factoren die onze intrinsieke motivatie voeden, zorgen ervoor dat we elke dag met een beetje minder voldaan gevoel thuiskomen. dat vinden wij zonde.

jullie toch ook?

the world needs more rebels en gezonde tegenspraak > werkvierentwintig

in de podcast met joe rogan & andrew yang wordt over de toekomst van werk & onderwijs gesproken. over het overwaarderen van ‘college’ en het onderwaarderen van (on)betaalde arbeid van zorgtaken tot ambachten.

met daarbij het effect op de economie (welvaart) en op gezondheid (welzijn) en dat allemaal met zijn flagship proposal, the freedom dividend. een aanrader als je het werkvierentwintig vraagt. zijn slogan is humanity first & math (make america think harder).

 

nu wij nog!

 

wil jij meer weten over de kracht van intrinsieke motivatie?

neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons.

info@werkvierentwintig.nl