4 day week global komt naar nederland toe

help mee met het nederlandse onderzoek naar de 4-daagse werkweek! werkvierentwintig is de nederlandse partner van 4 day week global. 4 day week global is bekend van alle grote onderzoeken en de vele nieuwsartikelen zoals deze of deze. er is dan ook goed nieuws, de pilot komt naar nederland toe en jullie kunnen bijdrage aan het onderzoek door mee te doen met de nederlandse pilot.

de 4-daagse werkweek wordt door meerdere organisaties aangegeven als de toekomst van werk. zoals veel deelnemers in andere landen zeggen na het meedoen met de pilot: de 4 daagse werkweek is een no brainer. daar hoef je echt geen 2 keer over na te denken. wil je dat toch even doen, geen probleem. op deze pagina hebben we de nodige informatie verzameld die voor jou van belang is om meer te weten te komen over de pilot.

maar we werken in nederland toch al zo weinig?

ja het klopt dat we in nederland gemiddeld genomen al een kortere werkweek hebben, maar zoals je weet zeggen gemiddelden niet zoveel. mannen werken nog steeds langer betaald dan vrouwen en vrouwen doen dan weer meer onbetaald werk. het is juist de combinatie tussen werk/prive waar, in het bijzonder vrouwen, meer hinder van ondervinden. de 5-daagse werkweek als norm is nog springlevend. dat is zonde. de onderzoeken tonen aan dat we makkelijk in het aantal uur kunnen snijden zonder op resultaat in te leveren. daarmee neemt verzuim en verloop af en de aantrekkelijkheid toe. een 4-daagse werkweek is een recruitmentmagneet. wil je 10 redenen weten waarom de 4-daagse werkweek goed is voor de economie, samenleving en de planeet? klik dan hier.

benieuwd naar de opzet in grote lijnen, download dan deze flyer

wist je dat 4 day week (global) door time magazine uitgeroepen is tot 1 van de meest invloedrijke organisaties in 2023

 

draag bij aan het nederlandse onderzoek!

wil je weten welke opties er zijn, bekijk ondertussen gerust wat informatie zoals:

 

benieuwd naar de resultaten in andere landen?

 

direct inschrijven, dat doe je hier:

<< inschrijven >> liever zelfstandig, op je eigen tijd en tempo met de pilot starten, bestel dan de foundation course. een e-learning cursus waarin je stapsgewijs de belangrijkste lessen van de 4 daagse werkweek leert. wil je de kans op succes vergroten, dan is (individuele)  begeleiding mogelijk.

 

voorlopige planning in grote lijnen:

  1. inschrijven: 1 september 2024 – 31 december 2024

  2. planning fase: 1 februari  2025 – 31 maart 2025

  3. pilot periode (6 maanden):  1 april 2025 – 31 oktober 2025

*inschrijven voor de  pilot is mogelijk: startdatum nog onbekend.

ben je nog niet overtuigd en wil je graag meer weten, ik vertel je er graag meer over: het enige wat je even hoeft te doen is mailen naar info@werkvierentwintig.nl en we plannen een gesprek in. bekijk onderstaande video’s voor meer informatie over het belang van de 4-daagse werkweek. video 1 betreft de oprichter andrew barnes van 4 day week global en de 2e video betreft de onderzoeker juliet schor, onderzoeker bij boston college.