echte mannen werken 4 dagen

 

het boek “echte mannen werken 4 dagen” van louis goulmy is een pleidooi om af te stappen van de traditionele 40-urige werkweek en te experimenteren met kortere werkdagen en het basisinkomen. onderbouwd met recente onderzoeken naar de positieve effecten van kortere en minder werkdagen, biedt het boek praktische inzichten en inspiratie voor werkgevers om aantrekkelijk en toekomstbestendig te blijven in een veranderende arbeidsmarkt. de schrijfstijl is prettig en de auteur rekent af met clichés. recensenten zijn het erover eens dat het boek je aan het denken zet en de transitie die sinds covid is ingezet extra kracht bijzet.

boek echte mannen werken 4 dagen geschreven door Louis Goulmy

 

download hier een voorproefje.

 

wil je een gesigneerd exemplaar bestellen* (met een leuke boodschap)? mail dan naar info@werkvierentwintig.nl onder de noemer: boek bestellen, vermeldt dan ook even je adres zodat ik weet waar het boek naartoe kan. ik stuur je dan een factuur voor de betaling toe. zit je daar niet op te wachten (geeft niet) je kan ook direct online bestellen (zonder verzendkosten). heb je nog meer trek gekregen en wil je verder lezen, met interview en een 10pagina grote preview >>  klik dan op ja ik wil het boek (zonder verzendkosten) bestellen.

 

 

>> ja ik wil het boek (zonder verzendkosten) bestellen << 

 

 

regelmatig wordt het boek genoemd in reviews & podcasts, zoals deze:

 

beste review managementboek.nl

 

“40 euro voor een boek. daar mag je toch wel heel wat voor verwachten. toch? doortastende nieuwe inzichten, goed verzorgde teksten en stevig onderbouwde standpunten. niets van dit alles. de schrijver onderbouwt nauwelijks wat hij zegt en verwijst naar allerlei vage bronnen.

verder vindt hij het heerlijk om in de slachtofferrol te kruipen: “ik wil zo weinig mogelijk werken en zeker niet te veel naar kantoor hoeven komen. lopen bedrijven daar niet warm voor? dan Is er sprake van een zoomplafond en voortrekkerij van mensen die wel aanwezig zijn”. echt te zielig voor woorden.

verder voelt het allemaal heel klungelig aan: zinnen die niet lopen en passages die er dubbel in staan. het voelt alsof het geschreven is door een ouderwetsche provo die te lui was om er wat fatsoenlijks van te maken omdat z’n 24 uur van die week al voorbij waren. en dat voor 40 euro. weggegooid geld.”

 

zet jij ook koffie met pure azijn? bestel dan het boek alsjeblieft niet.

 

als auteur ben ik de eerste om te erkennen dat het boek  niet perfect is. ik wist ook dat er reactie kwam op het boek door mensen die het er niet mee eens zijn of zich aangevallen voelen. als niet professioneel schrijver is het voor mij dus juist een pleidooi om je niet tegen te laten houden door je schrijfkunsten (of een gebrek eraan). een boek is namelijk een manier om je ideeën over te brengen en er is al genoeg zelfcensuur. laat het een aanmoediging zijn voor mensen die twijfelen of ze een boek kunnen schrijven om dat ook daadwerkelijk te doen. beter zichtbaar imperfect dan perfect onzichtbaar (bron onbekend). laat je niet klein maken (of klein houden) door andere.

 

 

*bij werkvierentwintig betaal je wel verzendkosten in NL +€ 7,95, naar België € 9,95. bij 4 of meer boeken zijn de verzendkosten voor rekening van werkvierentwintig. de link zonder verzendkosten brengt je naar managementboek (.nl) en dat is een affiliatielink. wil je nu verder ingaan op het onderwerp (o.a. 4 daagse werkweek en duurzame inzetbaarheid) binnen jullie organisatie? bestel dan minimaal 20 boeken en krijg korting op het sprekerstarief.

ps: als je het boek gekocht en gelezen hebt zou het gaaf zijn als je een review achterlaat op een paar van de grote boekenwebsite zoals bruna, bol en managementboek. wil je het boek taggen op social media gebruik dan de #emw4d eventueel aangevuld met #4daagsewerkweek

pps: het boek is uiteraard ook uitermate geschikt voor vrouwen en niet alleen voor of om aan mannen te geven. uiteraard kan je het boek ook voor jezelf bestellen. misschien wil je je partner wel overhalen om 4 dagen te werken? alle mogelijke veranderingen in de (werk)relatie zijn voor eigen risico.