spreker gevonden

je bent op zoek naar een spreker, eentje die niet het standaard verhaal vertelt en mensen uitnodigt om na te denken over de dagelijkse gang van zaken. eentje die dat met humor, enigszins rebels, prikkelend, met een vleugje nuance doet en daarmee het heilige huisje dat werk heet ter discussie stelt. dan is er goed nieuws, je bent bij werkvierentwintig aan het goede adres. spreekwoordelijk dan…de toekomst van werk is namelijk asynchroon.

louis gooit de tank vol en gaat vol goede moed naar jullie toe! naast alle voorbereidingen, de tientallen boeken gelezen te hebben (en er zelf 1 geschreven te hebben) en verschillende organisaties bezocht te hebben doe we dat natuurlijk nog geheel GRATIS! alles om maar te mogen vertellen over de optimale werkweek zodat jullie dat toe kunnen passen! want immers: als je iets leuk vindt hoef je er niet voor betaald te worden. grapje, had ik jullie even tuk. toch wordt deze vraag wekelijks/maandelijks wel eens gesteld.

willen jullie de kennis optimaal benutten en op waarden schatten dan mogen jullie er voor lappen of heel hard wegrennen als jullie denken dat het onbezoldigd kan. je kan maar beter een goede conditie hebben. met werkvierentwintig leveren we dan ook tegenspraak en dat kan wel een schuren.daarmee schudden we de boel even lekker op met een interactief verhaal, waar je niet bij in slaap kan vallen (100% powerpoint vrij) en waarbij louis je vraagt om actief mee te doen. geen passief luisterverhaal, maar een wisselwerking tussen publiek en spreker. waarom de vragen achteraf pas stellen als tijdens veel leuker is?

keynote: zet tijdswinst om in gezondheidswinst.

wist je dat de laatste echte sociale innovatie al ruim 100 jaar geleden is? dat we eigenlijk nog steeds werken alsof we ongeschoolde fabrieksarbeiders zijn uit begin 1900? dit heeft alles te maken met onze kijk op mens, werk en dus ook inkomen, die ik de fabrieksmindset noem. we kunnen makkelijk in het aantal uren snijden zonder op resultaat in t leveren. daarmee zetten we samen tijdswinst om in gezondheidswinst.

Kennisfestival 2024 Louis Goulmy from VideoLogic on Vimeo.

 

 

4-daagse werkweek & basisinkomen

met werkvierentwintig helpen wij organisaties anders te kijken naar werk (& naar inkomen). wij zijn sterk voorstander een 4-daagse werkweek en van een basisinkomen, zo zijn mensen nooit volledig afhankelijk van werk of opdrachtgever en loont werken altijd, financieel en of in voldoening (hopelijk beide), maakt het onze arbeidsmarkt dynamischer en ontstaat er een betere match tussen mens & werk. bovendien, wat hebben mensen nodig om geld uit te geven? juist vrije tijd en vrij besteedbaar inkomen.

hoe zorg je ervoor dat het onderwerp geld van tafel is. salaris (arbeidsvoorwaarden zijn hygiëne factoren), zodat intrinsieke motivatie volop kan gedijen? als mensen te weinig verdienen en of als medewerkers financiële zorgen hebben is dat ook niet goed voor de organisatie. dat zorgt ervoor dat ze minder gaan functioneren en dat leidt zelfs tot een hoger ziekteverzuim, geldstress maar ook tijdstress zorgt voor schaarste. terwijl jullie er alles aan doen om de mensen gezond te (be)houden.

samen nemen we afscheid van de fabrieksmindset op mensen, werk & inkomen, ook wel bekend als het scientific management. dat gek genoeg een voorloper was van duurzame inzetbaarheid.

bedrijfskundige, economische en HR vraagstukken

spelen jullie met vraagstukken over anders werken, sociale innovatie, intrinsieke motivatie en ‘in control’ zijn. huur ons dan in als spreker/dag of podcast-gast en als sparringspartner. wij beloven jullie een positief kritisch, soms een beetje baldadig maar vooral een constructief geluid te laten horen. het kan echt anders.

tarief op aanvraag

wil je dat we op locatie komen. oef, dan doe je niet alleen een een beroep op kennis maar ook fysieke aanwezigheid. dat drijft de prijs wel op. we vragen be-lach-lijk veel geld om dat allemaal af te kopen. we willen dropduo’s (dat kan je vragen als je actief bent als spreker, blijkbaar). neem er zelf ook een paar. zonder gekkigheid: de waardering: doe ons een onweerstaanbaar voorstel. wij vinden waardering achteraf ook heel tof maar spreken wel graag een bandbreedte af, zo hebben we gezamenlijke kaders, vertrouwen, wederkerigheid & autonomie! we walk the talk?

spelen jullie graag op veilig of durven jullie het wel aan en willen jullie uitgedaagd worden? neem dan contact op met werkvierentwintig (info@werkvierentwintig.nl) schrikt dit praatje je af? dan lijkt het mij verstandig om iemand anders te kiezen of gewoon het boek te bestellen en pas daarna voor louis als spreker te gaan! scheelt wederzijdse ergernis. bestel het boek: echte mannen werken 4 dagen.