over ons

werkvierentwintig is opgericht in 2018 door louis goulmy met als doel een gelukkigere en gezondere samenleving te creëren. dit doen we met name door een andere kijk op arbeid. wij zijn ervan overtuigd dat de huidige kijk op arbeid negatieve effecten heeft op ons welzijn (duurzaamheid & vitaliteit) en op de bedrijfsresultaten. de belangrijkste aspecten van motivatie zijn betrokkenheid, autonomie en vooruitgang.

it’s about progress not perfection, uit de film the equilizer.

bewegen

wij geloven dat je naast betaalde arbeid ook bijzonder veel toegevoegde waarde kan leveren door onbetaalde activiteiten te doen. of dit nu gaat om het ouderschap, een te studie volgen, mantelzorg te verlenen voor een naaste, te sporten, vrijwilligerswerk te doen of niks te doen lekker ontspannen, sporten en chillen. dit stelt je daarna weer in staat om de andere activiteiten beter te doen. ja sporten noemen wij 2 x, bewegen vinden wij erg belangrijk.

met sportvierentwintig bieden we een online sportprogramma aan. waarin we de fysieke en cognitieve gezondheid verbeteren. uit onderzoek blijkt dat dat voldoende is om zelfstandige nieuw gedrag en nieuwe gewoontes aan te leren. daarmee vragen we inzet van werkgever en medewerker. dit zorgt voor gezondere medewerkers, lager ziekteverzuim en lagere zorgkosten over tijd.

bureaucratie

we zijn dwars van onnodige bureaucratie. we vertrouwen op de professionaliteit van de mensen in onze organisatie (en daarbuiten). de erfenis van het scientific management in combinatie met de wortel en de stok hebben geleid tot verantwoordingsdrift. in de theorie heet dit coercive control. dan ariely geeft aan dat bureaucratie vanuit wantrouwen 1 van de grootste “drijfverenkiller” is.

24=40

bij werkvierentwintig gaat het niet alleen om de werkduur, want uit onderzoek blijkt dat als mensen hun werk leuk vinden, ze eerder meer tijd aan hun werk willen besteden. daarom hanteren we een 24=40 logica. je bent vrij om langer te werken, maar vinden dat we dat mensen niet kunnen verplichten. er zit zelfs een perverse prikkel in ons systeem waardoor we uren nog steeds erg hoog waarderen (en minder gedaan krijgen).

het schiet dus voor organisaties en voor het individu niet zoveel op om deze prikkel in stand te houden. jouw tijd, wordt weer jouw tijd. de tijd van lange dagen en uren maken is voorbij. de mens is niet gemaakt voor structureel lange dagen. we gaan er significant minder van functioneren en worden er minder vitaal van. zo kunnen we tot op latere leeftijd en in combinatie met andere levensgebeurtenissen werk en privé beter combineren.

voor wie

we zijn er voor die mensen die geloven dat werk anders ingedeeld kan worden. we zijn er voor die mensen die denken dat het anders kan en anders moet. voor werkgevers die stoeien met betrokkenheid, ziekteverzuim, gebrek aan pro-activiteit,

we zijn er voor de organisaties die de durf hebben om deel te nemen aan dit experiment en we zijn er voor de organisaties die nog niet weten hoe, die twijfelen, maar die het bovenal belangrijk vinden dat duurzaamheid ook gaat over het leven van mensen (en de gezinnen).

nog niet helemaal overtuigd: bekijk dan onderstaande fragment. het gaat hier over idee technologie.