motivatiescan

motivatiescan

 

we willen naast de fysieke gezondheid extra aandacht vragen voor de mentale gezondheid van mensen. met name omdat we in grote mate in onze psychologische basisbehoefte worden beperkt. de 3 belangrijkste elementen die bepalend zijn voor je psychologische welbevinden zijn ook cruciaal voor intrinsieke motivatie. met de motivatiescan krijg je inzicht in de kwaliteit van de motivatie en de mentale gezondheid van mensen.

“it’s not rocket science or technology of things, it is social science technology and idea technology” *ted talk, barry schwartz

control & motivatie

zoals de vrije denkers zeggen: structuren worden onopgemerkt voor werkelijkheid aangezien.
de 8-urige werkdag en de 5 daagse werkweek zijn beide een gegeven. deze fabrieksmindset op werk is hardnekkig en zelfs schadelijk voor zowel welzijn als welvaart. het is nadelig voor zowel de samenleving, organisaties en de medewerkers. kortom…het kost (ook heel veel) geld! laten we van de fabrieksmindset op werk (& inkomen) afstappen.

de meeste mensen willen graag het juiste doen. wij doen graag het juiste, ongeacht de consequenties. dat is persoonlijk leiderschap. met een beetje lef, vertrouwen en doorzettingsvermogen kunnen we samen de volgende stap zetten! we noemen dit sociale innovatie via idee technologie! zo houden we (samen) mensen gezond, gelukkig, productief en duurzaam inzetbaar (ook na de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd). “onjuiste ideeën over mensen gaan niet zomaar weg, als mensen geloven dat ze waar zijn. want als mensen geloven dat het waar is, creëren ze een levensstijl en instituten die overeenstemmen met deze onjuiste ideeën”

“intrinsieke motivatie verhoogt het welzijn en de prestaties van mensen”

vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

autonomie is de determinant voor welzijn, creativiteit en probleemoplossend vermogen. de mate van autonomie die iemand ervaart wordt ook wel professionele ruimte genoemd. dit is de belangrijkste voorspeller van intrinsieke motivatie & gezondheid (o.a. werkplezier). dat maakt vitaliteit geen sluitpost maar integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. investeren in de  intrinsieke motivatie verhoogt de betrokkenheid (engagement) en de prestaties (performance) van de organisatie aanzienlijk!

 

HRM (human resource management) plaats maakt voor HTM (human talent & motivatie)

&

MCS (management control systemen) plaats maakt voor employee support tools (EST)

 

“duurzaamheid geldt niet alleen voor de energie die uit een stopcontact komt, maar geldt ook voor de energie van mensen”

 

de motivatiescan is in te zetten voor teams en voor individuele medewerkers.

 

aanmelden voor de motivatiescan? mail dan naar info@werkvierentwintig.nl