motivatiescan van werkvierenwintig

met de motivatiescan* krijg je inzicht in de kwaliteit van de motivatie en de mentale en fysieke gezondheid van mensen. de motivatiescan geeft je inzicht in de aandachtspunten maar ook de sterke kanten in de organisatie. de motivatiescan is in te zetten voor individuele medewerkers en voor teams.

waarom?

waarom kom jij s’ochtends je bent uit? het is de meest basale vraag die er is rondom motivatie. we weten ook allemaal dat motivatie de sleutel is voor het leveren van duurzame resultaten. laat de professional dat nu net ook willen! het spreekt voor zich dat gemotiveerde medewerkers bepalende factor zijn voor het succes van de organisatie.

met de toename in het aantal burn-outs (en mogelijke bore-outs) willen we dan ook extra aandacht vragen voor de fysieke gezondheid en de mentale gezondheid van mensen. laten we mensen weer de regie over hun leven voeren en hun autonomie niet afnemen, maar juist ondersteunen. in de literatuur wordt dit enabling control genoemd.

autonomie is de sleutel

autonomie is de determinant voor welzijn, creativiteit en probleemoplossend vermogen. de mate van autonomie die iemand ervaart wordt ook wel professionele ruimte genoemd. dit is de belangrijkste voorspeller van intrinsieke motivatie & gezondheid (o.a. werkplezier). dat maakt vitaliteit geen sluitpost maar integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. investeren in de  intrinsieke motivatie verhoogt de betrokkenheid (engagement) en de prestaties (performance) van de organisatie aanzienlijk.

wil je graag meer informatie of een op maat gemaakte prijsopgave ontvangen mail dan naar info@werkvierentwintig.nl onder de noemer motivatiescan. leg in de mail kort uit om hoeveel mensen het gaat, welke organisatie het gaat en waar jullie tegenaan lopen. dan zorgen wij voor een passend voorstel.

*wil je eerst even aftasten wat er in de organisatie speelt, de motivatiescan light bevragen we 2/3 mensen in de organisatie en geven in een kort verslag aan waar de knelpunten en kansen liggen.
– € 395,- exclusief btw.