de werkvierentwintigmethode?

vaak vragen mensen ons: wat houdt die werkvierentwintigmethode dan precies in?

  • wij geloven dat er geen: een maat past iedereen is. zo is vrijheid en autonomie voor de één heel prettig en voor de ander juist weer niet. zo is het maken van uren voor de één juist heel prettig en voor de ander weer niet. wij hanteren daarom altijd richtlijnen. de vrije denkers zeggen heel mooi: “structuren worden onopgemerkt voor werkelijkheid aangezien”.
  • wij geloven dat we op basis van gelijkwaardigheid, vanuit transparantie, met vertrouwen en met een dosis gezond verstand met elkaar kunnen samenwerken.
  • wij geloven ook dat we verder moeten kijken dan de korte termijn. zodat beleid niet ten kosten gaat van de langere termijn. ook met oog op het bijbehorende gezonde rendement ook dat is een duurzame bedrijfsvoering. vaak heeft het op beide een positief effect. korte termijn denken dwingt vaak tot sub optimalisatie.
  • wij geloven in voldoende ruimte voor professionals. onnodige bureaucratie en werkzaamheden waarvan de toegevoegde twijfelachtig zijn blijken dodelijk te zijn voor de motivatie van medewerkers. met ziekteverzuim en burn out tot gevolg. maar vergeet indirect verlies aan productiviteit en motivatie niet.
  • wij geloven dat in investeren in mensen altijd loont. proactief beleid maken we samen zodat we achteraf minder sociale en financiële kosten hebben. want laten we eerlijk zijn. niemand zit te wachten om langdurig ziek te zijn. als dat het uitgangspunt is dan werkt dat al een stuk prettiger.

enkele voorbeelden van ‘richtlijnen vanuit de werkvierentwintigmethode”

  • vergaderingen worden beperkt tot het minimum en op woensdag wordt er niet vergaderd.
  • verplichte aanwezigheid wordt beperkt tot 4 uur per dag. begin 3 uur vroeger of later zoals je wilt.
  • stiltetijd in de ochtend tot 10:00. heb je (nog) niks te zoeken op het werk. kom dan niet of wat later, daarmee ontlast je ook de spits & het milieu.

de werkvierentwintigmethode houdt ook in dat we mensen waarderen voor wat ze doen. ons verdienmodel is daar ook op gemaakt. wij geloven niet in gratis, we geloven wel in het creëren van toegevoegde waarde en waardering. voor een eerste gesprek vragen we € 24,- (zie voorwaarden). dit klinkt misschien wat onvriendelijk, maar hierdoor wordt de 80/20 regel in werking gezet.

meer weten over de werkvierentwintigmethode? neem dan contact met ons op: info@werkvierentwintig.nl