onze missie: 1 basisinkomen per jaar mogelijk maken

wij stellen onszelf een best ambitieus doel. wij willen als organisatie een basisinkomen voor 1 iemand per jaar mogelijk maken. dat is onze missie. wij stoppen max. 10% van onze netto winst in een pot, die we normaal gesproken voor marketing & reclame zouden gebruiken (maximaal € 12.000,-)

we hopen dat andere organisaties ons voorbeeld volgen. wij geloven dat mensen in vrijheid tot de beste dingen in staat zijn. en dat wat we vandaag de dag doen juist haaks hierop staat. we houden mensen onbedoeld klein, maken ze passief en helpen intrinsieke motivatie om zeep. wij zijn wel in voor een experiment.

neem contact met ons op als jouw organisatie wil bijdragen aan dit doel. zo kunnen we samen een alliantie vormen.

wij zijn net begonnen dus op dit moment zit het er voor ons nog niet direct in. maar zodra er € 12.000 euro in zit keren wij het uit. we dragen op dit moment al bij aan het basisinkomen met een klein bedrag aan de duitse variant: mijn grundeinkommen.

en waarom zijn we dan zo voorstander van een basisinkomen?

wij kunnen het niet beter uitleggen dan Andrew Yang als het gaat om onbetaalde arbeid, als het gaat om waardevol werk, als het gaat om waarde in het algemeen. hij legt de betaalbaarheid uit, gaat in op het argument luiheid en over de gezondheidsvoordelen. hij gaat ook in op het systeem dat momenteel passiviteit in de hand werkt en dus averechts werkt.

we vragen jullie even de tijd te nemen en naar dit verhaal te luisteren ook al ben je ideologisch gezien tegen het basisinkomen. juist dan vragen wij je om deze video van de nieuwe presidentskandidaat Andrew Yang over een universeel basisinkomen te bekijken.