2024 het jaar van: gas erop!

fabriek

2024 wordt het jaar van de doorbraak van de 4 daagse werkweek. nu ook lamborghini een 4 daagse werkweek heeft doorgevoerd wordt het tijd om het gaspedaal in te trappen. de organisatie die verantwoordelijk is voor de pilots die wereldwijd gedaan wordt: 4 day week global is in 2023 enorm gegroeid en uitgebreid naar diverse landen, waaronder duitsland, belgië, maar dus ook nederland!

2024 wordt het jaar waarin de 4 daagse werkweek aan populariteit en draagvlak wint, dan komt niet alleen van de mensen zelf, maar ook door vakbonden en werkgeversverenigingen. zo wordt 1 van de speerpunten geen hoger salaris (uit angst voor inflatie) maar arbeidstijdverkorting. een 4 daagse werkweek komt daarmee dichterbij. april 2024 start de nederlandse pilot, 6 maanden lang een 4 daagse werkweek op basis van de voorwaarden. 100|80|100. 100% salaris, 80% werktijd en 100% uitkomst/productiviteit.

maar werkvierentwintig zou werkvierentwintig niet zijn als we vast de aanloop nemen. daarom starten we in 2024 detachering op basis van de 4 daagse werkweek (100%) salaris. omdat het simpelweg beter werkt dan een 5 daagse werkweek (zo tonen de pilots aan). want waarom zou je mensen nog betalen op basis van uurtje factuurtje? we noemen het detachering anno nu. laten we werk de 21ste eeuw in helpen en fundamenten uit de vorige eeuw achterlaten waar ze horen > in de geschiedenisboeken.

denken we echt dat uurtje factuurtje mensen motiveert? nee natuurlijk niet. om organisaties een zetje te geven in de goede richting en degene te belonen die zich hiervoor inzetten hanteren we de volgende kortingspercentages:

– op dagbasis, 1 % korting.
– op weekbasis, 2.5% korting.
– op maandbasis, 5% korting.
– op kwartaalbasis, 10% korting.

het is niet lastig om aan goed, gemotiveerd en betrokken personeel te komen zolang je mensen naast flexibiliteit ook volledige autonomie (terug)geeft. behandel mensen als volwassenen en pin ze niet vast op tijd of locatie. de toekomst van werk is immers asynchroon. kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij aantrekkelijk werkgeverschap? mail dan naar >> info@werkvierentwintig.nl zet je vraag bij ons uit en schakel werkvierentwintig in. werkvierentwintig maakt (toffe) organisaties nog toffer om voor, bij of mee te (blijven) werken.