waarom de werkvierentwintigmethode?

wij zijn op zoek naar mensen die denken dat het werkende leven anders kan. die de ouderwetse kijk op arbeid een beetje zat zijn. support jij de werkvierentwintigmethode? termen die jij dan vermoedelijk wel eens gebruikt zijn intrinsieke motivatie, vertrouwen, autonomie, vakman(vrouw)schap, loonslaaf en of aanwezigheidspremie. waar het vroeger ging op lang & hard werken gaat het nu om slim en korter werken. we worden naarmate we langer werken namelijk minder van toegevoegde waarde, we kunnen maximaal 3 uur goed geconcentreerd werk doen en daarna 3 uur wat minder intensief werk (daarna is het gedaan en zitten we er voor de bühne ‘om uren te maken’ en soms is hard werken simpelweg niet effectief.

voorbeeld:

als opperman meer stenen bij kruien dan dat de stratenmaker kan leggen, om vervolgens de stenen 4 x in je hand te hebben. je hebt dan wel hard gewerkt maar niet slim. in de ochtend geef je er een klap op (maak je de meters) en in de vroege middag werk je wat af en ga je op tijd naar huis.

neem de tijd voor jezelf. doe een dutje, ga met de hond wandelen en herstel van de inspanning, de volgende dag kan je dan weer fris en fruitig paraat staan om de klus af te maken. denken als een stratenmaker noemen wij dat. werk maximaal 6 uur (inclusief broodnodige rust/drink en eet momenten).

slim & kort

je kan dus dan beter slimmer werken en wat korter zodat je uiteindelijk meer gedaan krijgt (en niet alleen op maandag). je wilt best even de mouwen oprollen en ertegen aan gaan, maar wel met gezond verstand. een marathon loop je ook niet als daphne schippers of usain bolt. het resultaat van anders werken merk je al binnen een week! je gaat immers frisser het weekend in en gaat met meer energie de werkweek in.

industrieel perspectief

we draaien het perspectief en de ideeën die er bestaan over werk om. deze zijn gebaseerd op de industriële revolutie, op adam smith, taylor (scientific management), ze zijn gebaseerd op oude idee technologie. onze samenleving, economie en bijbehorende arbeidsmarkt zijn nu compleet anders. mensen zijn immers geen machines en vitaliteit en duurzame inzetbaarheid vraagt om een andere kijk op ons leven. en zeker als we langer moeten werken (al pleiten wij stiekem voor een pensioenleeftijd van 18).

belang van arbeid

werken is meer dan alleen het vergaren van inkomen. het is een plek waar je sociale betrokkenheid ervaart. waar je van toegevoegde waarde kan zijn voor een ander en waarbij je jezelf kan ont-wikkelen en je vaardigheden kan inzetten. kortom werken (betaald of onbetaald) gaat om meer dan enkel je inkomen. laten we werk waarderen voor wat het is en laten we ook vrije tijd opnieuw waarderen. beide zijn voor ons erg belangrijk. in ons politieke spectrum houdt links te veel vast aan arbeid & rechts houdt teveel vast aan inkomen uit arbeid. vandaar dat wij pleiten voor het basisinkomen (daarmee loont werken direct, financieel en of in voldoening, hopelijk beide).

doorbreek overtuigingen

sommige mensen denken dat wij gek zijn. het is echter gewoon het gebruiken van je gezonde verstand met een beetje kritisch denkvermogen. we doorbreken vaste overtuigingen en gewoontes en dagen de status quo uit. wij kunnen jouw hulp daarbij gebruiken. dus doe mee! er zijn geen betere ambassadeurs dan mensen die volgens de werkvierentwintigmethode werken en de voordelen ervaren en laten zien aan de organisatie waar ze werken. vandaar dat wij een detacheringsbureau zijn geworden.

de voordelen

nog even een paar voordelen van een kortere werkdag op een rijtje:

  • productiviteit / kwaliteit van het werkt stijgt
  • mentaal en fysiek welbevinden (gezondheid) verbetert
  • mensen worden liever, begripvoller en meer empathisch
  • je geheugen verbetert
  • betrokkenheid & autonomie stijgt
  • werkplezier/voldoening stijgt
  • meer tijd voor onbetaalde arbeid (en dingen die we nooit als arbeid zien) zoals het huishouden, eten koken, sporten en tijd doorbrengen met je kinderen / ouders / familie / vrienden etc.

mee doen kan!

sta jij open voor deze andere kijk op arbeid en wil je MEE DOEN! laat het ons dan weten. info@werkvierentwintig of per telefoon/sms 0624444981