geld of je leven: stop met bedrijfje spelen

onlangs besprak ik het boek bedrijf bamischijf van lennard en cedric. maandag 1 augustus waren ze te gast bij radio 1 geld of je leven: ‘bedrijven moeten stoppen met bedrijfje spelen’. in de uitzending vertellen ze over hoe we bedrijfje spelen en we lego poppetjes worden, hoe structuren kunnen verlammen en waarin we moderne slavernij in stand houden. hoe we geneigd zijn om toch te conformeren aan de rituelen die we bedacht en waarom best veel mensen niet helemaal gelukkig zijn in hun werk. maar ook waarom sommige mensen niet gedijen binnen de structuren van werk (en dat is voor mij heel herkenbaar).

een uitzending waar ik dol enthousiast van word en van AAN ga staan en daarom graag met jullie deel. we zijn allemaal geneigd om ons te conformeren aan de standaard, we willen immers niet buiten de sociale groep vallen. zelfs als je functioneel recalcitrant bent en non conformistisch van nature bent neem je het risico om buiten de groep te vallen en dit is dan ook 1 reden waarom we soms suffe structuren in stand houden en toch bij die vergadering aansluiten. het is best leuk om even buiten de lijntjes te kleuren: maar niet continu.

de beide heren geven mooi weer waarom ik ooit mijn onderneming ben begonnen. control & motivatie is het onderwerp waar ik op ben afgestudeerd. hieruit is control & motivatie ontstaan en niet veel later de meer rebelse variant: werkvierentwintig. het zal je dan ook niet verbazen dat ik ze noem in mijn (nog uit te brengen) boek.

een uitzending waar je even een kwartiertje de tijd voor mag nemen en er geen spijt van krijgt. en als je er dan toch bent: bestel dan gelijk hun boek: bedrijf bamischijf. 

bekijk of en beluister de uitzending >> hier <<