ontslagen worden vanwege effectiever werken.

ontslagen werkvierentwintig

je verzint het niet, maar een man, die harder werkte dan zijn collega’s en vaak binnen de 6 uur klaar was, is ontslagen vanwege het ‘maken van te weinig uren’. zelfs de rechter geeft de werkgever gelijk. daar krijgen wij bij werkvierentwintig kromme tenen van.

“Hij werkte sneller en harder dan zijn collega’s en had zijn werk dus eerder af. Daarom had hij regelmatig een uurtje over, verklaarde een gemeenteambtenaar uit Landgraaf in 2021 voor de rechter. Hij vocht zijn ontslag in de rechtbank aan. “

de meeste mensen geven al aan tussen de 3 en de 5 uur effectief te kunnen werken. de rest van de tijd is rompslomp, afleiding en natuurlijk ook de social talk. dat laatste hoort er een beetje bij en aangezien we in een kenniseconomie niet vast kunnen stellen of je werkt (en dat hoeft ook helemaal niet) is die 4 tot 6 urige werkdag zo gek nog niet. overigens maakt het niet uit of je fysiek of cognitief werkt doet. in beide gevallen is de prik er dan wel uit.

uit onderzoek blijkt dat 85% van de tijd opgaat aan vergaderingen bij kantoorwerkers. ze stellen meeting-free days voor, zoals we met werkvierentwintig ook de woensdag als vergadervrije dag voorstellen. mede ook omdat het dan weekend woensdag is natuurlijk. het resultaat: productiviteit nam toe met 31%, bij 2 dagen zelfs 71% en 3 dagen 73%. geen vergaderingen werkt overigens ook niet, vergaderingen hebben ook een sociale functie.

“When one no-meeting day per week was introduced, autonomy, communication, engagement, and satisfaction all improved, resulting in decreased micromanagement and stress, which caused productivity to rise.”

willen jullie nu ook starten met een effectievere werkweek, doe dan mee met de pilot van werkvierentwintig. we starten elke 1ste van de maand. schrijf je ruim op tijd in voor de pilot zodat er een plekje vrij is. advies nodig op het gebied van hr, control & motivatie. we helpen je graag. benieuwd naar andere diensten van werkvierentwintig?