worden fulltimers overbetaald en parttimers onderbetaald?

fulltimers krijgen meer betaald dan parttimers omdat ze meer uren maken, logisch toch. wij denken dat het niet zo logisch is. en niet lang nadat wij deze hersenscheet hadden kwamen we in gesprek met iemand die minder uren was gaan werken. ze was van 40 uur werken naar 32 uur werken gegaan. 20% meer vrije tijd en 20% minder inkomen. eerlijk is eerlijk, dat was immers de afspraak….toch?

maar wat bleek, ze hield dezelfde werkbelasting (en kon dit ook goed aan, zelfs beter dan in 40 uur) en het resultaat was dat ze die ook nog eens beter wist te behandelen. dit resulteerde in een betere kwaliteit van dienstleverlening, een hogere klanttevredenheid, een hogere omzet. ze was fitter en ze zat daardoor beter in haar vel. allemaal dingen die voor haar, maar ook voor de organisatie van belang zijn.

dan stellen we nu nog een keer de vraag: is het eerlijk dat ze 20% van haar salaris inleverde? ze ging immers parttime en niet meer fulltime werken. wij denken dat je nu iets anders naar dit vraagstuk kijkt.

kort gezegd: we denken dat er een perverse prikkel is om ‘meer uren’ te maken. het is voor de medewerker en voor de organisatie als geheel niet goed. parttimers zijn hebben een betere balans dan fulltimers en kunnen daardoor met hun volledige aandacht aanwezig zijn.

One thing that is already clear is that longer hours do not necessarily mean greater productivity.

let wel, we zijn geen voorstander van het verlagen van het maandsalaris van iemand die fulltime werkt. je mag simpelweg betaald worden naar de toegevoegde waarden die je levert.

door minder te gaan werken creëer je eerder MEER dan minder waarde. meer uren werken creëert zelfs negatieve waarde in financiële en niet financiële zin (lees deze zin alsjeblieft nog een keer).

in nieuw-zeeland is er een organisatie die een werkweek van 4 dagen heeft ingevoerd. en de resultaten zijn verrassend >>

wij kunnen jullie helpen bij het anders denken over werken. willen jullie hier meer over weten en zijn jullie benieuwd geworden naar de voordelen voor jullie organisatie en de mensen die er werken?

neem dan contact met ons op: info@werkvierentwintig.nl of per telefoon: 0624444981.