focus je niet op nieuw, maar juist op bestaand personeel

wat word ik blij van stukken zoals vandaag op nu.nl. bedrijven vergeten hun eigen personeel vaak in een krappe arbeidsmarkt, dat is de kop van hun artikel. in het artikel wordt carina schott, bestuurskundige en organisatiewetenschapper aan de universiteit utrecht bevraagd over het belang van het gemotiveerd houden van personeel. vanuit werkvierentwintig zijn we het daar natuurlijk volledig mee eens.

op de homepagina staat:

willen jullie graag een vooruitstrevende organisatiezijn en een organisatie die voorop loopt op het gebied van modern en aantrekkelijk werkgeverschap of hebben jullie moeite met het behouden van gemotiveerde medewerkers en het aantrekken van nieuwe medewerkers?we zullen dan gelijk met de deur in huis vallen. de 5 daagse werkweek en de 8 urige werkdag of varianten erop zijn onzinnig! hard/slim werken loont niet, lang werken wel en dat is uitermate ineffectief. dat kan echt anders.

en hier ligt de kans: want wat is dat anders dan?

in mijn boek (titel binnenkort bekend) bespreek ik dat de toekomst van werk asynchroon is. dat mensen zelf kunnen bepalen, waar, hoe, met wie en wanneer (en hoelang) ze zelf werken. daarmee koppelen we werk los van tijd en werktijd los van inkomen. we gaan er vanuit dat mensen goed werk willen leveren, we ze dat zo goed mogelijk gaan faciliteren. zolang de uitstroom hoog is, mensen minder gemotiveerd zijn en ziek uitvallen, dan kan je daar met meer personeel aantrekken niet de krapte echt niet oplossen. het is dweilen met de kraan open. daarom maakt werkvierentwintig.nl toffe organisaties nog toffer om voor, bij en mee samen te (blijven) werken.

willen jullie het probleem bij de bron aanpakken. neem dan contact op door te mailen naar info@werkvierentwintig.nl. we staan voor je klaar!